פתיחת חשבון וירטואלי לטובת העבורת כספים להשקעות נדל"ן
במאמר זה נסביר על האפשרויות שיש למשקיע ישראלי לפתוח חשבון בנק וירטואלי בארה"ב בלי הרבה מאמץ ובעלות אפסית.

לכל משקיע נדל"ן בארה"ב רצוי שיהיה חשבון אמריקאי אליו יוכל לקבל את כספי ההכנסות, אם זה תשלומי השכירות, אם זה תקבולים ממכירת נכס, או רווחים אחרים מעסקאות.
בנוסף, כשאנחנו צריכים להעביר כספים לספקים שונים, כמו לחברת ניהול, לקבלן או לכל ספק אחר, יהיה יותר פשוט אם יהיה לנו חשבון אמריקאי כך שהעברה תתבצע בקלות ובמהירות גבוהה יותר.
פתיחת חשבון בבנק פיזי בארה"ב בלי להיות בסניף, אינה אפשרית מבחינת נהלי הבנקים ולכן העניין מאוד מסורבל וגם אם מצליחים, ישנם חשבונות רבים שהבנק מחליט פתאום לסגור לאחר שהוא מגלה שנפתחו לא לפי הנהלים ולכן הדבר לא מומלץ.
כמובן שאם אנחנו נמצאים בארה"ב הכי נכון ופשוט לפתוח חשבון באחד הבנקים הגדולים והמוכרים כגון בנק אוף אמריקה, וויילס פארגו, צ'ייס ואחרים שמאפשרים גם קבלת כרטיס דביט (כרטיס שמאפשר משיכה של כספים ישירות מהחשבון) , גם העברות כספים וניהול מלא של החשבון אונליין. ניתן לקרוא על כך עוד בקישור - לחץ כאן.
בהרבה מקרים אנחנו לא נמצאים בארה"ב ובכל זאת מעוניינים לעשות עסקאות בארה"ב בדולרים ולכן אפשרות פתיחת חשבון וירטואלי אונליין היא אפשרות מועדפת ע"י יזמים ומשקיעים רבים.
בדרך כלל, כדי להעביר כספים בארה"ב, נידרש למספר החשבון האמריקאי ולמספר ראוטנינג Routing Number שהוא מזהה הבנק וההעברה (המקבילה שלנו למספר סניף ומספר הבנק).
אז לפני שנרחיב על התהליך, נאמר שישנם מספר בנקים שמאפשרים פתיחת חשבון מסוג כזה
כגון:
היתרונות המרכזיים של פתיחת חשבון וירטואלי
- קלות פתיחת החשבון מהבית וכמעט בחינם
- העמלות הנמוכות של העברות כספים בתוך ארה"ב
- ניתן להעביר לישראל שקלים (ובכך לחסוך את כל עמלות ההמרה וההעברה שגובים הבנקים כשאנחנו מעבירים מחשבון בנק פיזי אמריקאי לחשבון בנק ישראלי)
- שירות לקוחות מצויין שעוזר בשיחת טלפון
החסרונות המרכזיים של הבנקים הוירטואליים למשקיעי נדל"|
- יש חברות טייטל שלא יודעות לקבל ולהעביר להן כספים היות וההעברות ב WISE הן מסוג ACH שזו העברה תוך יום לעומת חברות טייטל שמעבירות כספים ב Wire, שזה כמו העברת זה"ב אצלנו.
- אין כרטיס אשראי וצ'קים (יאפשרו בעתיד)
במאמר זה נפרט על פתיחת חשבון ב Wise שרבים ממשקיעי הנדל"ן משתמשים בו בגלל הנוחות וההתאמה שלו להעברות כספי נדל"ן.
לפני שאנחנו ניגשים לפתיחת החשבון, חשוב לדעת האם אנחנו פותחים את החשבון כחשבון פרטי על שמנו או חשבון עסקי על שם ה LLC שיש לנו. אז התשובה היא מאוד פשוטה, - בהתאם לצורת ההשקעה שלנו, אם השקענו על שמנו הפרטי, נפתח חשבון פרטי, אם השקענו באמצעות LLC, נפתח חשבון עסקי., בכל מקרה מומלץ שיהיה גם חשבון פרטי היות ואת כל התשלומים האישיים שלנו, אנחנו חייבים לבצע מהחשבון הפרטי – לצרכי התנהלות נכונה מבחינת מיסוי.
אחרי שענינו על הנקודה של סוג החשבון, כדאי שנדע את הדברים נצטרך להכין לצורך פתיחת החשבון:
- כתובת אימייל
- כתובת פיזית – יכול להיות גם בארץ
- 2 תעודות מזהות – יכול להיות דרכון ורשיון נהיגה למשל
- אפשרות תשלום של $31 לפתיחת חשבון דולרי
- בחשבון עסקי יש צורך גם במספר EIN של החברה ובהסכם ההתאגדות Operating Agreement
- כדאי שיהיה מספר טלפון אמריקאי עם אפשרות לקבל הודעות
כשנותנים את פרטי חשבון הבנק (מס חשבון וראוטינג) לחברת טייטל לצורך קבלת כספים ממכירה של נכס, חשוב מאוד לתת את שם הבנק המקומי ש WISE עושה איתו שיתוף פעולה – אפשר למצא את זה בפרטי החשבון כשנכנסים לאפליקציה
אז מתחילים בתהליך פתיחת החשבון, ממלאים את כל הפרטים מצרפים קישורים לצילומי התעודות והמסמכים הנדרשים ותוך מספר ימים מקבלים אישור על פתיחת החשבון.
בשלב הזה, יש צורך לבצע הוספה של חשבון דולרי לתוך החשבון, וזאת ע"י לחיצה על Open A Balance בתפריט הראשי של החשבון, בתהליך זה, נתבקש לשלם עמלה (נכון לרגע כתיבת המאמר, $31) לצורך קבלת מספר חשבון בנק ומספר ראוטינג.
לאחר שיאושר לנו החשבון הדולרי, נראה בתפריט תחת Balances את דגל ארה"ב עם הסכום שיש לנו בחשבון.
לחיצה על הדגל, תוביל אותנו לעמוד עם הסטוריית ההעברות וכן נוכל לראות את פרטי החשבון שלנו.
כדי לקבל סיוע משירות הלקוחות של הבנק בכל שלב, נוכל ללחוץ על Help Center, תחת התפריט בראש העמוד, להעזר בשאלות ותשובות וכן לקבל מספר טלפון שלהם להתקשרות
לקבלת הטבה של העברה ראשונה ללא עמלה עד לסכום של 2200 ₪ השתמש בקישור הזה לפתיחת החשבון ב WISE
למאמר מורחב בנושא חשבונות בנק בארה"ב, מוזמנים לבקר כאן -חלק ראשון, חלק שני
מאמרים נוספים



